Nový obchvat Staré Boleslavi: Osvobození od těžkých vozů a úleva pro řidiče!

Foto: @StredoceskyK

PRAHA-VÝCHOD– Řidičům slouží od dnešního dne nový obchvat Staré Boleslavi. Jedná se o jednu z největších dopravních investic kraje.

„Je to velká úleva od těžkých vozů, které musely jet ve směru na Mělník přes páteřní Boleslavskou ulici,“ uvedl starosta Robert Pecha.

Obchvat odvádí dopravu z dálnice D10 až na silnici druhé třídy číslo 331 za Starou Boleslaví. Odtud pokračuje směrem na Mělník. Auta se tak vyhnou ulicím Boleslavská, Okružní a Mělnická a především frekventované křižovatce, která Boleslavskou s Okružní spojuje.

Silnice, která odvede dopravu od dálnice D10 k silnici II/331 do Mělníka, měří tři kilometry. Součástí jsou také tři křižovatky. V ulici Třebízského je křižovatka světelná.

Město zaplatilo 3,7 milionů korun za úpravy u kruhové křižovatky u kasáren, která byla samostatnou stavbou. Obchvat vybudovala za 129 milionů korun společnost Strabag.

Stavět se začal v roce 2021 a otevřít se měl už koncem loňského roku. Kvůli přeložce trafostanice a vedení vysokého napětí u kasáren došlo téměř k půlročnímu zdržení.

Starosta Robert Pecha věří, že se v dohledné době dočká svého obchvatu i brandýská část souměstí.

Slavnostního zahájení se zúčastnili krajský radní Karel Bendl, ministr dopravy Martin Kupka, zástupci KSÚS, stavebních firem a další hosté