Vysvobození leguána se zvrhlo v malé drama. Hasiči s rodinou to nakonec zvládli!

Šestiletá samice leguána Blue prožila nezapomenutelný den. Foto: HZS SCK

PRAHA-VÝCHOD – Leguáni jsou nejen od pohledu fascinující zvířata, ale také velice zvídavá. Pokud se dostanou z terária, musí být každá skulinka v domě zabezpečená, aby neutekl. O tom se přesvědčila rodina z Kostelních Střimelic u Prahy.

V úterý 30. května jim domácí mazel z rodinného domu prchnul a vydal se na dobrodružnou cestu po zahradě. Nakonec se jako zdatný lezec dostal až do koruny 15 metrů vysokého strom a nechtěl slézt.

Rodina si nevěděla rady a zavolala hasiče. Ti přijeli nachystaní s velkým autem s plošinou. Ke stromu se však nemohli dostat kvůli blízkým drátům elektrického vedení. Jeden z hasičů se proto rozhodl vylézt po laně do koruny stromu a leguána sundat.

Jenže ani to nevyšlo. Leguán seděl na tenké větvi, kam se hasič nedostal. S dovolením majitelů leguána se ho rozhodl setřást jako jablka ze stromu. Po chvíli se mu podařilo a leguán spadl do deky, kterou drželi další zachránci dole. Hned potom ještě kousek odběhl, ale podařilo se ho rychle chytit.

Leguán byl trochu vystrašený, ale jinak v pořádku. Hasiči ho vrátili šťastným majitelům, kteří jim poděkovali za záchranu.

Podívejte se na záchranu uprchlíka na videu a na další foto ↓

V rodinném kruhu se svými zachránci. Foto: HZS SCK