Čestmír Mázl je opět šťastný a zpátky v lékařském! Kdyby však tušil… 

Pro Čestmíra Mázla (Petr Rychlý) nebyl po mexickém zajetí návrat k běžnému rodinnému životu nijak snadný. Vyzkoušel několik terapií, s manželkou Alenou (Michaela Badinková) i bez ní, a po beznadějných pokusech odbornou pomoc dokonce odmítal. Pomohla mu až jeho nová kamarádka, majitelka foodtrucku Iveta (Kateřina Brožová), s níž se osud také nemazlil.

Nyní je Čestmír v rámci možností šťastný, věnuje se Aleně i dětem a co je pro něj velmi důležité – po nuceném volnu může znovu vykonávat profesi gynekologa. „Diváci se dočkali toho, co si už dlouho přáli. Vrací se jim Čestmír Mázl, který se zatím nejvíc podobá tomu před Mexikem. Zdá se, že z nejhoršího je venku, posttraumatickou poruchu má pod kontrolou a hlavně je opět v plném pracovním nasazení. S úsměvem na tváři, sem tam nějaký vtípek, konečně pochopil, jak moc miluje Alenu a všechny tři děti. Také má novou velkou kamarádku Ivetu, které se může svěřit s čímkoli,” říká Petr Rychlý. A dodává: „Je skvělé, že současný Mázlův příběh má tak zajímavý dramatický oblouk, a já mám i po osmnácti letech stále co hrát. Každý nový díl Ordinace je tak pro mě hereckou výzvou.”

Jenže Čestmírova situace není vůbec tak idylická, jak se na první pohled zdá. Do Kamenice se totiž vrátil i medik Ondra (Jiří Böhm) a ani po počátečním odmítnutí nedokáže Alena jeho přitažlivosti odolat. Po několika letmých, leč intenzivních flirtech se mezi nimi opět naplno rozjede něco většího, lehkovážně romantického. Uzavřou spolu dohodu: Ondra se stane Aleniným tajným milencem, scházet se budou za zády Čestmíra.

„Alena se vrátila tam, kde s Ondrou začínala. Své city musejí tajit před okolím. Musím říct, že ji v tomhle moc nechápu. I když vlastně nevím, jak bych se zachovala na jejím místě já sama, nikdy jsem v podobné situaci nebyla. Naštěstí. Na druhou stranu pro ni jako žena dokážu najít aspoň malé pochopení. Nebyla nevěrná, prostě jen ve špatný čas potkala dalšího úžasného muže. A když jsou teď zpátky na scéně najednou a nečekaně oba, neumí se rozhodnout a jednoho z nich se vzdát. Otázka zní: Co je správně? A je vůbec něco správně? Věřím, že i diváci, než Alenu odsoudí, si tuto otázku položí,” líčí situaci své hrdinky Michaela Badinková.

Kromě milostného trojúhelníku se diváci tento čtvrtek na Voyo mohou těšit na další velké emoce. Pes Ušák je stále v ohrožení! Jeho stav se naštěstí zlepšil, všichni se opatrně radují, jen Lívia (Zdena Studenková) zůstává stát jako opařená… Pokud toto nevyjde, bude muset vymyslet další část do skládačky veliké pomsty. Její mladší syn Braňo (Vladislav Plevčík) však vidí, jak Radka (Anna Slováčková) reaguje na znásilněnou pacientku, a konečně pochopí, že jí jeho bratr skutečně ublížil a na pomstě se odmítá dále podílet. A kdo se to po delší době ukázal v Kamenici? Petr Havránek alias influencer Sam! Darina (Mahulena Bočanová) si přeje, aby se stal novým princem v Popelce, herci s režisérem si však už odsouhlasili něco jiného – LGBT+ verzi se dvěma princeznami!

Zdroj TV Nova