Jan Dolanský se chce oběsit! Podaří se mu dnes večer drsná sebevražda?

Minisérie Poslední oběť jde do finále a vrah odkryje svou tvář a ukáže se, kdo může za smrt oběti v podání Adély Gondíkové. Její Táňa Hrubanová si toho před kamerou užila dost – od hraní ztuhlé mrtvoly až po hádky sama se sebou. Kdo nakonec ukončil její život? To se diváci dozví už dnes večer.

Autorky Kateřina a Jitka Bártů Adélu Gondíkovou zavraždily hned v prvních minutách a od té doby všechny zajímalo – proč? „Díky Táně bylo v příběhu to správné napětí. Hledaly jsme herečku, která si na to troufne, a Adéla Gondíková je naše krevní skupina! I když se od ní stereotypně čeká komediální rovina, vyšvihla vážné rozpoložení své postavy naprosto s přehledem,“ pochvalují si obsazení autorky a jsou vděčné i za to, že se jim podařilo získat manžele Lenku Vlasákovou s Janem Dolanským. Ten si mimochodem prožije velmi náročnou scénu, kdy se jeho postava chce oběsit. Neunese výčitky svědomí. „Honza nám hrál už před osmnácti lety v seriálu Bazén a tady se krásně vyřádil jako uřvaný cholerik, potížista Šmeral, co se rád napije. Neexistuje herecká poloha, kterou by nezvládl. Ať je jakákoli,“ prozrazuje Kateřina Bártů a je ráda, že se do projektu zapojila i jeho manželka Lenka, i když nehrála jeho ženu. „Obsadit Lenku Vlasákovou jsme si přály už dlouho, protože se nám vždy líbil její nenucený šarm, který vnáší do svých rolí. Nechtěly jsme jí nabízet stereotyp postav, které už někde hrála. Naopak jsme si přály společně vytvořit figuru, která je svým jednáním i vzhledem znepokojující a úplně jiná. A Lenka nás překvapila. Je v roli ambiciózní intrikánky Březinové naprosto přesvědčivá, navíc jí to jako vědkyni v minišatech a lodičkách nesmírně sluší!“

Vraha se snaží celou dobu odhalit i dvojice policistů v čele s Markem Němcem alias Standou. „Od určitého momentu to pro mě bylo jasné. Jakmile daná osoba, a teď nemůžu říct jméno, začala vykazovat určité psychopatogenní vlastnosti, byl jsem doma. Od konce druhého dílu jsem si říkal, která figura je ta nejméně pravděpodobná, která by to mohla celé spáchat. Bylo hezké ji u toho pozorovat. Bylo to fajn. A to rozuzlení mi nakonec dávalo smysl a bylo opodstatněné,“ prozrazuje Němec. Čtyřdílná minisérie Poslední oběť sice končí, ale už ve středu 26. dubna odstartuje další projekt autorek Kateřiny a Jitky Bártů – Půlnoční zpověď, kde se diváci mohou opět těšit na sourozence Stelu Skoumalovou (Markéta Plánková) a Alberta Macha (Marek Lambora). Přidají se k nim i Denisa Barešová, Jiří Dvořák, Denisa Nesvačilová, Sabina Laurinová, Martin Zounar, Chantal Poullain ad.

Zdroj TV Prima