Už dost, jdi pryč, nechci tě! Je konec

Minulý díl Ordinace v růžové zahradě 2 záměrně skončil nedohranou scénou, v níž Čestmír Mázl (Petr Rychlý) provádí komplikovanou gynekologickou operaci v podnapilém stavu. Již zítra se fanoušci nekonečného seriálu dozvědí, jak to s Čestmírem dopadne.

Čestmír nebude mít na profesních růžích nadále ustláno, ze strany primáře Martina Brabce (Pavel Řezníček) ho čeká zásadní pracovní postih.  „I když Čestmír zahání alkoholem smutné myšlenky, a ne příliš nadějné vyhlídky na budoucnost svého manželství s Alenou, v tomto pro něj nemám absolutně žádné pochopení. Představa, že i v reálném životě kohokoli operuje opilý lékař, je nepřijatelná. Někdy nám nezbývá nic jiného než svůj život svěřit do rukou lékařů, a věříme, že je v těch nejlepších rukách. V takových chvílích ani nepomyslíme, že by důležité chvíle mohl komplikovat alkohol,“ říká rezolutně představitel lékaře.

Po rozhovoru s Brabcem však nemá vyčerpaný Mázl sílu na sebereflexi, pije dál. Překvapí ho manželka Alena (Michaela Badinková), která s ním chce probrat společnou budoucnost. Čestmírovi se v tu chvíli vybaví situace, kterak ji nedávno přistihl na záletech s Ondrou (Jiří Böhm) a nadměrné množství alkoholu v krvi způsobí, že nekontrolovaně vybuchne a Alenu vyhodí. „Toto je jedna z nejvypjatějších scén, ve kterých jsem v Ordinaci zatím hrála. Jsem v ní jen já a Petr, což je na jednu stranu výhoda, neboť můžete vypjaté emoce mířit pouze jeden na druhého, na druhou si musíte vzájemně plně důvěřovat, aby vše vyznělo tak, jak má. Prostě aby to nebylo ani moc, ani málo, aby divák postavám emoci věřil. Když na mě Petr jako Čestmír začal řvát, působilo to naprosto věrohodně, takže jsem se měla herecky čemu bránit,” uvádí představitelka Aleny Michaela Badinková. A dodává: „Diváci mohou od čtvrtka hádat, co bude s Alenou dál. Jak dramatické následky bude mít Čestmírův výbuch, kterému se vlastně už není co divit?”

Zdroj TV Nova