84letý řidič v Budějovicích ohrozil chodkyně na přechodu. Nehodu odnesly lehkým zraněním

Ilustrační foto

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – O tom, že přechod pro chodce zdaleka nemusí být bezpečným místem, se v pátek odpoledne přesvědčily dvě ženy v Moravských Budějovicích. Když přes jeden nedaleko náměstí přecházely, ohrozil je bezohledný senior za volantem osobního auta.

Dopravní nehoda se stala v pátek 2. prosince kolem šestnácté hodiny odpoledne v Moravských Budějovicích. „Čtyřiaosmdesátiletý řidič s osobním vozidlem Renault jel ve směru jízdy k náměstí ČSA a nechoval se ohleduplně a ukázněně, kdy ohrozil dvě chodkyně, které přecházely vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Obě ženy, jedna z nich nezletilá, se při nehodě lehce zranily a musely být ošetřeny ve zdravotnickém zařízení. Dechová zkouška řidiče byla negativní, vozidlo mělo předepsané zimní pneumatiky. „Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč,“ dodala mluvčí.