Jihlavsko: Kvůli zadržené věci napadl mladík zaměstnankyni školy. Policie jej obvinila ze dvou trestných činů

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

JIHLAVA – Ve škole na Jihlavsku zasahovali minulý týden policisté poté, co zde mladistvý hoch vyvolal konflikt kvůli reproduktoru. Žena, kterou přitom napadl, naštěstí nemusela vyhledat lékařské ošetření. O případu dnes informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Celá událost se odehrála v kanceláři školy, kam se chlapec vydal, aby získal zpátky dočasně zabavenou věc. „Předmětem sporu se stal reproduktor položený v místnosti, který se do kanceláře dostal v předchozí době z důvodu podezření na jeho směnu a nevyjasněné vlastnictví,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Hoch chtěl reproduktor vydat, a když zaměstnankyně školy nesouhlasila, slovně i fyzicky ji napadl. „Vyhrožoval jí také dalším zvýšením intenzity násilí a ublížením na zdraví i životě. Nakonec se reproduktoru zmocnil, z kanceláře odešel a na místo byli přivoláni policisté,“ dodala Jana Kroutilová.

Policie mladistvého hocha obvinila z provinění loupeže a provinění vydírání. Násilného jednání se měl navíc dopustit už v minulosti. Po provedení nezbytných úkonů byl hoch propuštěn a nyní je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.