V třebíčské nemocnici modernizovali. Systém dorozumívání mezi sestrou a pacientem je nyní dokonalejší

Foto: Nemocnice Třebíč

TŘEBÍČ – Třebíčská nemocnice dokončila opravu dorozumívajícího systému sestra – pacient. Staré zařízení sloužící téměř čtvrt století bylo nahrazeno novým, které lépe odpovídá současným požadavkům.

Výměna starého dorozumívajícího systému se týkala oddělení společné interní a neurologické JIP, neurologie, interny A, B a oddělení LDN třebíčské nemocnice. V rámci projektu provedli zaměstnanci společnosti TIPA Telekom plus demontáž staré technologie a poté instalaci zcela nové, moderní technologie. Ta pracuje na principu centrální řídící jednotky propojující samostatné jednotky na sesternách s komunikačními jednotkami u každého lůžka a každého vstupu na pokoj.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Původní zařízení bylo pořízeno v roce 1998, za tu dobu bylo již morálně zastaralé. „Oprava byla nezbytná, dorozumívací zařízení je nedílnou součástí komunikace pacienta se sestrou, a to především pro ležící pacienty a pacienty umístěné v izolaci,“ vysvětlila naléhavost opravy ředitelka nemocnice Eva Tomášová. Modernizace byla podle ředitelky Tomášové prioritní i proto, že komunikace mezi sestrou a pacientem je zároveň klíčovou součástí ošetřovatelské péče.