Dálnici D1 na Prahu zablokoval ráno kamion, kolony se nyní tvoří i v opačném směru

Dálnici ve směru na Prahu dnes ráno uzavřel havarovaný kamion. Foto: Policie ČR

KRAJ VYSOČINA – Dopravu na Vysočině komplikuje husté sněžení. Dálnici u Velké Bíteše zcela zablokoval kamion, nyní se již kolony pomalu rozjíždějí. Problémy vznikají i ve směru na Brno, kolona zde ale zatím pozvolna postupuje.

První potíže hlásili řidiči už v brzkých ranních hodinách. „Od 4.00 hodin jsme přijali několik oznámení o problémech v dopravě – potíže hlásí řidiči ze silnice I/38 Znojmo – Jihlava, z kruhového objezdu na silnici I/23 a I/38 – „bývalá Kasárenská křižovatka“ , obtížně sjízdná je silnice u obce Rybné, silnice v Kralicích nad Oslavou, silnice z Kostelce do Jihlavy a mnoho dalších,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na 156. kilometru dálnice u Velké Bíteše havaroval před půl pátou ráno kamion a zůstal stát nepojízdný přes všechny jízdní pruhy. „Stanovili jsme ve spolupráci se správcem komunikace objízdnou trasu, kdy vozidla sjíždějí z dálnice na 162. kilometru a zpět se na ni se vracejí na 153. kilometru,“ doplnila mluvčí.

Problémy vznikly dnes ráno také na 160. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. „Kolona na Brno zatím pomalu jede, ale je to nárazové, takže se situace může měnit. Aktuálně máme hlášeny problémy na nájezdu na dálnici D1 u Humpolce, na místo byly vyslány sypače. Na všechny řidiče apelujeme, aby dbali při jízdě zvýšené opatrnosti,“ dodala Dana Čírtková.