Jihlavská ortopedie nabízí novinku: Unikátní operaci vbočeného palce

Foto: Nemocnice Jihlava

JIHLAVA – Jako jediná na Vysočině provádí jihlavská ortopedie novou unikátní operaci vbočeného palce. Výsledkem zákroku je menší otok a bolestivost i rychlejší rekonvalescence.

Vbočený palec není jen estetická záležitost, ale i komplexní postižení nohy s poruchou postavení palce. Lidem, které tento problém trápí, pomůže miniinvazivní zákrok, na který se mohou nyní objednat v jihlavské nemocnici. „Pro pacienta znamená nový výkon několik výhod. Po operaci zůstane pouze několik drobných jizviček. Znamená to rychlejší hojení a tím pádem také rychlejší rekonvalescenci,“ říká primář ortopedického oddělení Ladislav Čepera.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Při nekomplikovaném průběhu odchází pacient již první pooperační den domů. „Po zákroku doporučujeme zafixovat nohu v pooperační botce, kterou si pacient zakoupí v naší prodejně zdravotnických potřeb. Po operaci lze došlapovat na patu či zevní stranu chodidla. Od čtvrtého pooperačního týdne povolujeme zátěž operované končetiny s nášlapem na celu nohu a odložením berlí,“ dodává primář Čepera.

Na nový operační zákrok se mohu pacienti objednávat přes ortopedickou ambulanci. Zákrok je hrazený pojišťovnou.

Foto: Nemocnice Jihlava