Nový týden začal na Vysočině dvěma desítkami dopravních nehod

Následky střetu dvou vozidel v Polné na Jihlavsku. Foto: Policie ČR

KRAJ VYSOČINA – Během dopoledne v pondělí 19. prosince zaznamenali policisté v Kraji Vysočina 23 dopravních nehod. Většina z nich se stala na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku, kde byly díky sněhu největší problémy se sjízdností. Tři lidé utrpěli lehké zranění.

Řidiči si od rána stěžovali na kluzké silnice pokryté sněhem. Na silnicích se tvořily závěje a sněhové jazyky. Problémy měli zejména řidiči kamionů, kteří nemohli vyjet ve stoupání. Stojící kamiony tak výrazně zkomplikovaly provoz například na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na kluzkou vozovku si stěžovali i řidiči kamionů u obce Jitkov, špatně sjízdná byla i silnice mezi Polnou a Janovicemi. V Polné došlo po půl sedmé ráno ke střetu osobního auta s vozidlem zimní údržby. Na silnici mezi Kněžicemi a Brtnicí se při vyhýbání bočně střetl autobus s traktorem s vlekem. „Tato nehoda se stala krátce po sedmé hodině ranní a vlek za traktorem rozbil několik bočních oken u autobusu,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková. K další nehodě, tentokrát dvou osobních vozidel, došlo před polednem u obce Sázava na Žďársku, naštěstí se obešla bez zranění.

Kvůli závějím je aktuálně velmi obtížně průjezdná silnice II/360 mezi obcemi Jimramov a Pohledec. „O všech událostech jsme informovali k přijetí opatření správce komunikace,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR