Řidič dostal smyk a naboural do stromu. Za volantem neměl co dělat

Ilustrační foto Tomáš Branda

PELHŘIMOV – K nehodě, za kterou mohl alkohol, došlo v pondělí večer u obce Senožaty na Pelhřimovsku. Řidič osobního auta nezvládl zatáčku a havaroval. Se zraněním skončil v nemocnici.

Dopravní nehoda se stala v pondělí 2. ledna před šestou hodinou večer na silnici II/130 ve směru od Senožat na Jiřice. „Devětačtyřicetiletý řidič nezvládl řízení, kdy po projetí zatáčky dostal s vozidlem smyk a následně havaroval do silničního příkopu, kde vozidlo narazilo do vzrostlého stromu,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Řidič utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,98 promile alkoholu, opakované zkoušky ukázaly hodnoty ještě vyšší.

To však nebylo zdaleka vše. Policisté zjistili, že tento muž neměl za volantem co pohledávat i proto, že má od loňského července patnáctiměsíční zákaz řízení. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodala mluvčí.