Osmnáctiletý řidič předjížděl kamion a napálil do osobního auta. Dva lidé skončili v nemocnici

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

TŘEBÍČ – Nezkušený řidič způsobil v pátek ráno na Třebíčsku dopravní nehodu. Při předjíždění kamionu se dostal do protisměru, kde se čelně srazil s osobním autem. Jeho řidičku i mladého řidiče transportovali záchranáři do nemocnice.

K nehodě došlo v pátek 6. ledna kolem osmé hodiny ráno u obce Dědice na Třebíčsku. „Osmnáctiletý řidič jedoucí s osobním vozidlem Škoda Roomster ve směru od obce Rácovice k obci Dědice předjížděl jízdní soupravu složenou z tahače a návěsu. Toto nákladní vozidlo ohrozil, střetl se s ním bokem,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mladý řidič se ocitl v protisměru, kde následně ohrozil vozidlo Škoda Octavia. „S tímto vozidlem se střetl čelně. Při dopravní nehodě došlo ke zranění obou řidičů, kteří byli transportováni zdravotnickou záchrannou službou a leteckou záchrannou službou do zdravotnických zařízení v Jihlavě a Třebíči,“ dodala mluvčí.

Přítomnost alkoholu policisté u obou řidičů vyloučili. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta přibližně na 200 tisíc korun. Okolnosti nehody policie prošetřuje.