V Jihlavě v noci hořely kontejnery. Žhář policii neunikl

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

JIHLAVA – Hasiči a policisté zasahovali v pondělí v noci u dvou požárů kontejnerů na odpad v Jihlavě. Nad ránem ve městě dopadli šestašedesátiletého cizince, který je z této trestné činnosti podezřelý.

K požárům došlo v pondělí 9. ledna po jedné hodině v noci na ulici Bezručova a Jana Masaryka. Policii na incident upozornili náhodní svědci. „Provedeným šetřením vzniklo podezření na úmyslné zapálení kontejnerů,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté vyhodnotili záznamy z kamer. Poté, co zjistili, kdo by mohl být pachatelem, začali po muži ve městě pátrat. „V časných ranních hodinách podezřelého nalezli strážníci městské policie. Jednalo se o šestašedesátiletého cizince,“ doplnila mluvčí.

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. „V prvním případě došlo kromě shoření kontejneru ještě k poškození vedle stojícího kontejneru a zdi. V druhém případě shořely dva kontejnery, další byl poškozen a škoda vznikla ještě na zdi budovy,“ dodala Jana Kroutilová. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.