Řidič ve Žďáře naboural parkující auta. Řidičák měl propadlý, technickou taky

Citroën narazil do několika vozidel. Foto: Policie ČR

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Třiašedesátiletý řidič osobního auta způsobil v pondělí po poledni ve Žďáře nad Sázavou dopravní nehodu, když postupně narazil do čtyř zaparkovaných vozidel. Vzniklá škoda přesáhla 200 tisíc korun.

Žďárští policisté vyjížděli v pondělí 16. ledna před jednou hodinou odpoledne k dopravní nehodě na ulici V Zahrádkách. „Řidič jedoucí s osobním vozidlem Citroën neodhadl dostatečný boční odstup od zaparkovaných vozidel a došlo postupně k bočnímu střetu se čtyřmi vozidly,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška vyloučila, že by řidič požil před jízdou alkohol. Následnou lustrací policisté zjistili, že muž nemá platný řidičský průkaz a na vozidle je od listopadu roku 2021 propadlá technická prohlídka. Nezdárný řidič se teď bude muset zpovídat hned z několika dopravních přestupků.