Řidička sabotovala policejní kontrolu a pokoušela se ujet

Ilustrační foto

TŘEBÍČ – Vyhnout se policejní kontrole se v úterý odpoledne pokusila šestapadesátiletá řidička v Třebíči. Poté, co zastavila, s policisty nespolupracovala a chtěla zase odjet. Ona i její spolujezdkyně jsou nyní podezřelé z přestupků.

Incident se odehrál v úterý 17. ledna před jednou hodinou odpoledne na ulici Znojemská v Třebíči. „Řidička vozidla Škoda odmítla předložit doklady, podrobit se dechové zkoušce a uposlechnout opakované výzvy, místo toho chtěla odjet,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policejní kontrolu navíc komplikovala i spolujezdkyně. „Také ona odmítala uposlechnout výzvy policistů, aby svého jednání zanechala,“ doplnila mluvčí. Policisté obě ženy zajistili a převezli na oddělení.

Při kontrole vozidla policisté zjistili, že nemá platnou technickou kontrolu, která skončila před více než dvěma lety. Obě ženy nyní čelí podezření z přestupku proti veřejnému pořádku a řidička navíc z přestupku na úseku dopravy.