Střet osobního auta s kamionem u Velké Bíteše. U nehody zasahoval vrtulník

Foto: Policie ČR

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – K vážné dopravní nehodě došlo v úterý odpoledne na Žďársku. Po střetu dvou osobních vozidel následovala srážka jednoho z nich s protijedoucím kamionem. Při nehodě se zranila řidička osobního auta, záchranáři ji letecky transportovali do nemocnice.

Nehoda se stala v úterý 17. ledna před druhou hodinou odpoledne v katastru obce Velká Bíteš. „Řidič osobního vozidla Chrysler jedoucí ve směru od obce Velká Bíteš směrem ke křižovatce se silnicí II/379 se střetl s osobním vozidlem Nissan, které zde zastavilo z důvodu vzniklé dopravní situace před ním,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vozidlo Nissan bylo nárazem odmrštěno do protisměru. „Zde se střetlo s nákladní soupravou složenou z tahače značky Daf a návěsu značky Krone. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky z osobního vozidla Nissan, která byla transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Brně,“ dodala mluvčí.

Požití alkoholu policisté u řidičů vyloučili. U zraněné řidičky dechovou zkoušku provést nemohli, zajištěn byl proto odběr krve v nemocnici. Celková škoda byla odhadnuta na 250 tisíc korun. Příčinu a okolnosti nehody policie šetří.