Tři řidiče se zákazem řízení nachytali policisté na Třebíčsku

ilustrační foto

TŘEBÍČ – Hned na tři muže, kteří sedli za volant i přes zákaz, natrefili ve čtvrtek 19. ledna policisté na Třebíčsku. Kvůli nerespektování rozhodnutí soudu jsou řidiči nyní podezřelí z trestného činu.

Prvního z provinilců zastavili policisté před osmou hodinou ráno v Moravských Budějovicích. Řidič Škodovky měl od loňského podzimu zákaz řízení všech motorových vozidel. Na dalšího řidiče pak natrefili kolem poledne v Náměšti nad Oslavou na ulici Nad Tratí. „Třiačtyřicetiletému řidiči Škody Octavia byl zákaz řízení na dva roky uložen soudem vloni v létě,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

A do třetice se podobný případ odehrál po osmé hodině večer v Třebíči. „Jednalo se o pětatřicetiletého muže, který jel s vozidlem Peugeot po Žerotínově náměstí. Také u něho policisté při kontrole zjistili, že má uložený zákaz řízení všech motorových vozidel,“ dodala mluvčí.

Pokračovat v další jízdě řidiči nesměli a nyní jsou všichni tři podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policie dále šetří.