Zásahovka vyhmátla čtveřici dealerů. Dva muži a dvě ženy zásobovali Jihlavsko pervitinem

Ilustrační foto

JIHLAVA – Čtyři dealery drog zadrželi tento týden společně v jednom bytě jihlavští kriminalisté. Dvojice mužů a dvě ženy byli obviněni z trestných činů, jeden z mužů skončil ve vazbě. O případu dnes informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Obvinění muži, ve věku osmatřicet a šestatřicet let, distribuovali po Jihlavě drogy, jejich nejčastější lokalitou bylo sídliště Březinova. „Pervitin získávali na různých místech republiky. Starší z mužů předával drogy také druhému obviněnému muži, ten od něj získal pervitin v desítkách případů,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na prodeji drog se podílely i šestadvacetiletá a sedmadvacetiletá žena. „Mladší z žen pervitin poskytla někdy i jako protihodnotu za oblečení. Také obviněné ženy poskytly dalším lidem pervitin v několika desítkách případů,“ doplnila mluvčí.

Zadržení dealerů proběhlo v úterý 24. ledna v bytě v Jihlavě, za pomoci policistů ze zásahové jednotky. „V bytě jsme provedli domovní prohlídku,“ sdělil komisař oddělení obecné kriminality Jan Janura s tím, že kriminalisté zajistili krystalickou látku a dále marihuanu. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti.

Čistý trestní rejstřík neměl žádný z nich

Všichni čtyři byli následně obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Starší z mužů byl navíc už od loňského roku právě kvůli prodeji drog stíhán a za sebou má opakované pobyty ve vězení. „Vloni na podzim byl potrestán podmíněným trestem se zkušební dobou na pět let. Také druhý obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán,“ řekl zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Josef Dufek. Se zákonem se v minulosti střetly i obě obviněné ženy.

Na osmatřicetiletého muže byla uvalena vazba, policisté jej eskortovali do věznice. „Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Jana Kroutilová.