Brodská nemocnice vylepšila dárcům krve jejich zázemí

Foto: Nemocnice Havlíčkův Brod

HAVLÍČKŮV BROD – Příjemné posezení s dekoracemi, moderní kuchyňka. Zázemí pro dárce krve v havlíčkobrodské nemocnici září novotou. Nemocnice do jeho oprav investovala 200 tisíc korun.

Zrekonstruované prostory s novým vybavením jsou malou odměnou všem, kteří v nemocnici pravidelně dávají svou krev. „Chtěli jsme, aby se dárci po odběru u nás cítili příjemně. Ohlasy jsou velice pozitivní, “ říká vrchní sestra hematologicko-transfuzního oddělení Vlasta Bruknerová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V loňském roce se v havlíčkobrodské nemocnici uskutečnilo celkem 3 349 odběrů. Aktivních dárců má nemocnice v registru dva tisíce. „Oproti roku 2021 máme o něco méně prvodárců, zatímco v roce 2021 se zaregistrovalo 144 prvodárců, v loňském roce to bylo jen 116. Nicméně i tak je naše základna dárců početná a dostačující,“ dodává mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo s tím, že v případě nedostatku krve vypomáhá zdejší transfuzní oddělení fakultním nemocnicím.