V Jihlavě otevřeli trolejbusovou trať do Bedřichova. Novými linkami se ve středu projedou první cestující

Otevření trati Sokolovská. Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Zástupci města, dopravního podniku a firmy Elektroline v úterý 31. ledna slavnostně zprovoznili novou trolejbusovou trať do Bedřichova a průmyslové zóny. Od středy 1. února, kdy zároveň začínají platit nové jízdní řády, budou již nové linky naplno fungovat.

Spolu se vznikem nových linek G a H a autobusové linky 2 dochází k prodloužení linky 4 na Znojemskou ulici a do konečné V Ráji. Zároveň se ruší linky 3 a 5 a omezuje provoz linky 12. Nové jízdní řády najdete ZDE.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Kromě zprovoznění nové trati na Bedřichov se od února podstatně zlepší doprava do Horního Kosova a ulic Lipová, Rantířovská a Žižkova. Mezi Bedřichovem a malým dopravním terminálem v Chlumově ulici bude jezdit každý den o dvanáct spojů více. „Lepší bude i spojení Bedřichova s Domem zdraví a Nemocnicí Jihlava. Posílení hromadné dopravy mohou čekat i v Seifertově a Znojemské ulici nebo u Jipocaru,“ říká mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk-

Po dvou měsících provozu vyhodnotí dopravní podnik data ze sčítačů umístěných v rámech dveří. „Podle počtu přepravených cestujících a dle dalších připomínek veřejnosti dál plánuje upravit jízdní řády pravděpodobně od 1. dubna 2023,“ dodává Radovan Daněk.