Led spadlý za jízdy z kamionu zranil posádku osobního auta

Foto: Policie ČR

PELHŘIMOV – Nepříjemný šok zažili řidič osobního auta a jeho spolujezdkyně poté, co jim na vozidlo během jízdy spadl kus ledu. Ten se uvolnil z protijedoucího kamionu, který jeho řidič před jízdou dostatečně neočistil. Muž se ženou utrpěli zranění.

Nehoda se stala v pondělí 6. února krátce po třinácté hodině na silnici I/19 nedaleko Čížkova na Pelhřimovsku. „Jednašedesátiletý řidič nákladní soupravy – tahače s návěsem – projížděl po silnici od obce Čížkov na obec Starý Pelhřimov. Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky mu z jízdní soupravy, kterou před jízdou neočistil, spadnul kus ledu na protijedoucí osobní automobil Toyota Verso,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Uvolněný led poškodil přední část vozidla a rozbil čelní sklo. Přitom došlo k lehkému zranění řidiče a jeho spolujezdkyně. „Řidič byl nejdříve ošetřen na místě dopravní nehody a poté byl převezen do zdravotnického zařízení v Pelhřimově. Po ošetření byl z nemocnice propuštěn. Spolujedoucí utrpěla drobné oděrky v obličeji,“ doplnila mluvčí.

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Řidič kamionu je podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě, povinnost důkladně očistit vozidlo před jízdou mu totiž ukládá zákon. „Neodklizený sníh nebo led ze střechy vozidla je velkým rizikem. Při brzdění nebo při průjezdu zatáčkou může sjet na čelní sklo nebo při jízdě odlétat z vozidla a ohrozit ostatní účastníky. Za nedodržení povinnosti hrozí v příkazním řízení sankce až 2000 korun,“ dodala Dana Čírtková.