Osmnáctiletý mladík ukradl nezletilému chlapci peníze, hrozí mu deset let

Ilustrační foto

JIHLAVA – Již druhý den po činu dopadli kriminalisté mladíka, který o víkendu v centru Jihlavy přepadl a okradl nezletilého chlapce. Pachatel, jenž má pestrou trestní minulost, a navíc byl v podmínce, skončil ve vazbě.

K přepadení došlo v sobotu 4. února před pátou hodinou večer na ulici Hradební. „Nezletilý chlapec se před obchodním centrem náhodně potkal s mladým mužem, který ho oslovil. Muž školákovi z ruky vytrhl peníze s pohrůžkou násilím a odešel. Ke zranění chlapce nedošlo,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jihlavským kriminalistům se v krátké době podařilo dostat pachateli na stopu a již druhý den večer ho zadrželi a umístili do cely. „Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Již v minulosti byl opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, potrestán byl i za obdobný trestný čin,“ sdělil zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Josef Dufek. Obviněný mladík byl od loňského podzimu ve dvouleté podmínce.

Na základě rozhodnutí soudu byl mladý muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. „Za zvlášť závažný zločin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Jana Kroutilová. Případ kriminalisté dále vyšetřují.