Opilý řidič narazil do zábradlí a to zranilo chodce. Dvacetiletý mladík skončil v nemocnici

Ilustrační foto

NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU – Dopravní nehodu, při které byl zraněn chodec, způsobil v úterý v Náměšti nad Oslavou podnapilý řidič. Procházejícího mladíka zasáhlo letící zábradlí, do kterého řidič svým vozem narazil.

K nehodě došlo v úterý 14. února po poledni na ulici Brněnská. „Třiašedesátiletý řidič vozidla VW Passat jel po ulici Brněnská a v prostoru křižovatky u náměstí Míru nezvládl řízení vozidla, se kterým vyjel mimo komunikaci na chodník. Automobil narazil do kovového zábradlí, které bylo následně odhozeno na stěnu domu a zasáhlo také chodce,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zraněného mladíka převezli záchranáři k ošetření do nemocnici. Při dechové zkoušce naměřili policisté řidiči 1,91 promile alkoholu, obdobně dopadlo i opakované měření. „Dále policisté zjistili, že se jedná o muže, který má od konce loňského roku soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do první poloviny příštího roku,“ doplnila mluvčí.

Škoda vzniklá při nehodě byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Veškeré okolnosti nehody dále šetří.