Opilec chtěl podpálit opuštěný zimní stadion. Zavolal to policistům na tísňovou linku

Ilustrační foto

PELHŘIMOV – K požáru starého sportovního areálu málem došlo v pátek večer v obci Červená Řečice na Pelhřimovsku. Nacházel se zde silně opilý muž, který vyhrožoval podpálením stadionu. Po zákroku policistů skončil na záchytce.

Policisté obdrželi v pátek 24. února po jednadvacáté hodině večer telefonát na tísňovou linku, kde volající oznámil, že hodlá podpálit starý hokejový stadion v Červené Řečici. Policejní hlídka, která tam neprodleně vyrazila, zadržela v jedné z chátrajících kabin opilého třicetiletého muže. „Na místě našli policisté také čtyři zapálené svíčky, kolem kterých muž nekoordinovaně padal na zem,“ uvedla krajská mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Opilec byl dezorientovaný a opakovaně vykřikoval: „Stejně to tady podpálím“. Dechová zkouška ukázala 2,93 promile alkoholu. „Protože muž svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život, policisté ho eskortovali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ uzavřela Dana Čírtková.