Silnice mezi Dalečínem a Unčínem je uzavřená. Kvůli nestabilnímu svahu

Foto: Kraj Vysočina

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Opravovaný úsek silnice mezi Dalečínem a Unčínem na Žďársku byl pro veškerou dopravu neprodleně uzavřen. Důvodem je hrozící sesuv přilehlého svahu. Řidiči musí jezdit přes objízdné trasy.

V uvedeném místě probíhá již od roku 2021 modernizace silnice II/357 za účelem jejího rozšíření na kategorii 7,5 včetně sanace okolního svahu. V loňském roce se svah v délce přibližně 100 metrů sesunul, silničáři proto museli odtěžit další množství zeminy a pozměnit kotvící technologii. Stavební práce měly po zimní přestávce pokračovat 1. dubna letošního roku.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V minulém týdnu nám zhotovitel oznámil, že na místě sanace sesuvu svahu byly pozorovány změny v soudržnosti a stabilitě masivu. Ze zprávy geotechnika stavby je patrné, že je zde velké riziko celkového nebo částečného sesuvu, a proto technický dozor investora i koordinátor bezpečnosti doporučili silnici uzavřít,“ vysvětlil náměstek hejtmana Miroslav Houška s tím, že v pátek 24. února bylo zhotovitelem oznámeno úplné uzavření komunikace z důvodu vzniku rizika z prodlení.

Během zimního období mohly opravovaným úsekem jezdit osobní automobily, fungovala i autobusová doprava. Nyní je veškerý provoz opět veden přes objízdné trasy.