Noc s Andersenem, ale i swap nebo hospodský kvíz. Jihlavská knihovna zve v březnu na pestrý program

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – V rámci celorepublikové kampaně Březen – měsíc čtenářů připravila Městská knihovna Jihlava zajímavé akce. Návštěvníky čeká například oblíbený swap, tvořivé odpoledne nebo Noc s Andersenem.

V prostředí přednáškového sálu na ulici Hluboká proběhne v pondělí 13. března tradiční hospodský kvíz. „U nás příchozím sice nenalejeme, ale s prázdnou rozhodně neodejdou. Své čtyřčlenné týmy mohou zájemci přihlašovat na studovna@knihovna-ji.cz. Literární hospodský kvíz v netradičním prostředí začíná v 18 hodin,“ zve ředitelka knihovny Jarmila Daňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další akcí bude oblíbený swap, který se uskuteční v přízemí hlavní budovy knihovny v pátek 24. března. V době od 8 do 18 hodin můžete do knihovny přinést věci, které už nevyužíváte, ale zároveň jsou v dobrém stavu, takže je nechcete vyhodit. „Ať už jsou to knihy, stolní hry, hračky nebo oblečení. Dáte tak věcem druhou šanci, někoho potěšíte a třeba si i sami něco odnesete,“ vysvětluje Jarmila Daňková.

Do akce se zapojily i pobočky Městské knihovny Jihlava. V knihovně na ulici Březinova budou mít v úterý 28. března tvořivé odpoledne, kde si každý z návštěvníků bude moci vyrobit svůj strom štěstí. A hned následující den, ve středu 29. března, proběhne v knihovně na Horním Kosově jarní tvoření určené maminkám s dětmi.

Program všech březnových akcí najdete ZDE.