Fiktivní cestovce zaplatila desetitisíce za zájezd. Ta jí pak napsala, že je v úpadku

Ilustrační foto

HAVLÍČKŮV BROD – Nepříjemnou zkušenost, která skončila finanční ztrátou, má za sebou žena z Havlíčkobrodska. Přes cestovní kancelář si koncem ledna koupila zájezd a zaplatila zálohu. Místo letenek jí však neexistující cestovka poslala zprávu o svém úpadku. O případu dnes informovala krajská mluvčí policie Dana Čírtková.

Neznámý pachatel, který se na Facebooku prezentoval jako majitelka cestovní kanceláře Czechmaican Carribean Tours Limited, nabízel zájemcům za více než 100 tisíc korun letecký zájezd pro dvě osoby do hotelu v Karibiku. Zájemkyně s cestovkou komunikovala přes Messenger, kde zároveň obdržela pokyny k platbě, a poté zaplatila zálohu ve výši 49 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Ihned po zaplacení zálohy měla žena obdržet letenky do místa pobytu a po příletu měla doplatit zbývající částku ceny zájezdu,“ uvedla mluvčí. Žena však již žádné letenky neobdržela, a tak se poté, co navíc dostala tento týden od cestovní kanceláře dopis s informací, že jsou v úpadku, rozhodla obrátit na policii.

„V takovém případě lidem vždy doporučujeme, aby si důkladně ověřovali, zda firma, se kterou obchodují, skutečně existuje, podívali se na nějaké recenze k firmě. Tyto údaje jsou většinou dostupné na internetu, kde lze firmy vyhledat například podle jejich identifikačního čísla,“ dodala Dana Čírtková.