Nemocnice Pelhřimov se pochlubila novinkou. Jako první na Vysočině má bezlepkový automat

Foto: Nemocnice Pelhřimov

PELHŘIMOV – Pelhřimovská nemocnice nově nabízí pacientům variantu zdravého stravování. Ve speciálním automatu mohou zakoupit potraviny bez lepku, ale i bez laktózy a bez cukru. Platit je zde možno mincemi i kartou.

Nový bezlepkový automat se nachází v prostoru chirurgických ambulancí. Lidé zde najdou nabídku jak hotových jídel a zdravých svačin, tak i dietních a proteinových tyčinek. „Rozšíření nabídky občerstvení je reakcí na požadavky pacientů a zaměstnanců. Navíc jsme nemocnice podporující zdraví a ke správnému způsobu života patří i kvalitní stravování. Lidé si v automatu mohou vybrat podle dietního semaforu pokrmy buď bezlepkové, bezlaktózové nebo bez cukru,“ popisuje ředitel pelhřimovské nemocnice Jan Mlčák.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V automatu je dále možno zakoupit například bezlepkový chléb, husí a cizrnovou paštiku, čokolády bez cukru, lepku i laktózy nebo alkalickou vodu. Nabízená hotová jídla jsou připravována podle českých receptur, maso pochází z vybraných chovů, jídla neobsahují konzervanty. Navíc mají dlouhou trvanlivost a díky speciální metodě zavařování mohou být uchovávána i v teplotách do 30 stupňů.

V areálu pelhřimovské nemocnice je rozmístěno celkem jedenáct automatů. Čtyři z nich nabízejí teplé nápoje, zbývajících sedm nabízí nápoje studené a dále občerstvení (bagety, oplatky atd.). Bezlepkový automat zavedla pelhřimovská nemocnice zatím jako jediná v regionu.

Foto: Nemocnice Pelhřimov
Foto: Nemocnice Pelhřimov