Třiasedmdesátiletý cizinec zavinil na Havlíčkobrodsku dopravní nehodu. Čtyři lidé skončili v nemocnici

Foto: Policie ČR

HAVLÍČKŮV BROD – Z trestného činu podezírá policie řidiče, který způsobil ve středu večer u obce Šmolovy na Havlíčkobrodsku dopravní nehodu. Jeho vozidlo přejelo do protisměru, kde se srazilo s jiným vozem. Oba řidiči a dvě další osoby utrpěli zranění.

K dopravní nehodě došlo ve středu 15. března krátce po sedmé hodině večer na silnici I/34 v katastru obce Šmolovy. „Třiasedmdesátiletý řidič cizí státní příslušnosti jedoucí s osobním vozidlem BMW přejel do protisměrné části komunikace, kde v tu chvíli jelo osobní vozidlo Volkswagen, a došlo ke střetu mezi vozidly,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič BMW se při nehodě zranil, zraněna byla i řidička Volkswagenu a její dva spolujedoucí. Všechny zraněné převezli záchranáři do nemocnice. Požití alkoholu policie u obou řidičů vyloučila. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun. „Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uzavřela mluvčí.