Kriminalisté dopadli dealery kokainu. Čtveřice mužů ho dodávala na Jihlavsko

Cizinci měli při zadržení u sebe přes 30 gramů kokainu. Foto: Policie ČR

JIHLAVA – Odhalit čtyřčlennou skupinu drogových dealerů se minulý týden podařilo jihlavským policistům. Dva Češi a dva cizinci byli obviněni z trestných činů, jednomu z pachatelů hrozí až deset let za mřížemi.

Než se drogy dostaly k jejich uživatelům, putovaly čtveřici obviněných doslova z ruky do ruky. „Třiatřicetiletý cizinec v několika desítkách případů prodal druhému obviněnému muži kokain, ten pak drogu dovážel do Jihlavy a distribuoval. Osmadvacetiletý cizinec takto získal desítky gramů kokainu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mladší z cizinců pak drogy prodával jednačtyřicetiletému muži z Jihlavska, který kokain využíval pro svou potřebu a zároveň ho prodával čtvrtému obviněnému, šestatřicetiletému muži z Jihlavska. Ten poté drogy distribuoval dalším lidem v Jihlavě a v Brně.

Oba cizince, jednoho z Balkánu a druhého z východní Evropy, zadrželi policisté na dálnici D1 právě ve chvíli, když převáželi drogy z Prahy do Jihlavy. „Cizinci u sebe měli drogu kokain, celkově se jednalo o množství přes 30 gramů. Drogy kriminalisté zajistili a budou podrobeny expertíze na speciálním policejním pracovišti,“ doplnila mluvčí. Oba cizinci byli následně obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Zbývající dva muže dopadli policisté přímo v Jihlavě. Jednačtyřicetiletý muž, který byl už kvůli drogám soudně trestán, byl po zadržení obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až desetiletý pobyt ve vězení. Druhý z dealerů byl obviněný ze spáchání přečinu. „Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Jana Kroutilová. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR