Hrad Roštejn se na apríla poprvé otevře návštěvníkům

Foto: Kraj Vysočina

JIHLAVA – První letošní návštěvníky přivítá hrad Roštejn v sobotu 1. dubna. Po celý měsíc bude přístupný pouze o víkendech, otevřeno ale bude mít po celé velikonoční svátky. Návštěvníci budou moci nově platit kartou.

V měsíci dubnu bude hrad otevřen kromě víkendů i na Velký pátek a Velikonoční pondělí, od května bude již otevřeno denně kromě pondělků. „Dva květnové státní svátky letos připadají právě na pondělí, proto bude i v tyto sváteční pondělky otevřeno a zavřeno bude netradičně vždy až následující den, tedy v úterý,“ upozorňuje náměstek hejtmana Kraje Vysočina Roman Fabeš.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I letos se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program s řadou tradičních akcí. Na 1. května je připraven Myslivecký den a následovat bude 13. května Roštejnský hodokvas. Ve dnech 13. a 14. června proběhne komponovaný program pro děti s názvem Pohádkový Roštejn a první prázdninový víkend odstartují divadelní prohlídky Svatební zvony pánů zlaté růže. A chybět letos nebude ani Jazz na Roštejně, již tradiční akce v závěru prázdnin.

Letošní novinkou, kterou návštěvníci určitě ocení, je možnost platby kartou. Příznivou zprávou je i to, že ceny vstupného byly navýšeny jen u některých položek, takže například cena pro dospělého zůstává stejná jako v loňském roce. Cenově zvýhodněné jsou nadále rodiny s dětmi.

Hrad Roštejn patřil vloni mezi nejnavštěvovanější cíle Kraje Vysočina, zavítalo sem téměř 37 tisíc návštěvníků. Jak upřesnila kastelánka hradu Kateřina Rozinková, je to i díky obnoveným školním zájezdům, z čehož mají na hradě velkou radost.