Chcete si zasportovat a přitom pomoci? V Jihlavě se poběží pro dobrou věc!

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Již poosmé přivítá jihlavský lesopark Heulos účastníky charitativního Nočního běhu pro světlušku, jehož výtěžek poputuje na pomoc nevidomým. Registrovat se můžete už teď, pokud to ale nestihnete, bude tato možnost i před startem přímo na místě.

Charitativní běh se koná ve čtvrtek 13. dubna od 21 hodin. I letos si budete moct vybrat ze dvou běžeckých okruhů, malý bude mít 3 kilometry, velký cca 5 kilometrů. A ani tentokrát nepůjde o výkony. „Spíše jde o zážitek a chuť pomáhat druhým. V tomto případě lidem se zrakovým postižením,“ říká Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nočního běhu se zúčastní i primátor Petr Ryška, který se po přivítání účastníků zároveň postaví na start. „Moc rád tuto dobročinnou akci opět podpořím. Člověk totiž udělá nejen něco pro svoji kondici, ale zároveň tím pomůže dobré věci. Navíc pocit z pomoci druhým je o to víc intenzivnější, když se toho člověk může účastnit přímo,“ dodává primátor.

Zájemci se mohou již nyní registrovat online. Registrace bude možná i před akcí, platit půjde hotově i kartou. Startovné poputuje v plné výši na konto projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu.