Řidič riskoval se třemi promile. Policie ho teď podezírá ze dvou trestných činů

Ilustrační foto

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Na řidiče, který hned ze dvou důvodů neměl za volantem co dělat, natrefili ve středu odpoledne policisté na Novoměstsku. Nejenže byl silně opilý, ale navíc měl řízení motorových vozidel již několik dní soudně zakázáno.

Jednašedesátiletého řidiče vozu Renault zastavili policisté ve středu 22. března po páté hodině odpoledne v obci Bobrová. „Policisté zjistili, že muž má od poloviny března letošního roku okresním soudem uložený zákaz v řízení všech motorových vozidel, a to na dobu 24 měsíců,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dechová zkouška ukázala, že řidič usedl za volant s neskutečnými 3,28 promile alkoholu, což potvrdily i opakované zkoušky. Pokračovat v jízdě muž tedy už nesměl a nyní čelí podezření nejen z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, ale i z ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté dále prověřují.