V Třebíči pokračuje rekonstrukce křižovatky U Kuchyňky. Řidiče čekají další objížďky

Ilustrační foto

TŘEBÍČ – Rekonstrukce křižovatky ulic 9. května, Račerovická, U Kuchyňky a U Obůrky v Třebíči postoupila do druhé etapy. Město představilo další postup prací až do září letošního roku. Objízdné trasy tak čekají řidiče i v následujících měsících.

První etapa náročné rekonstrukce začala 6. března letošního roku, psali jsme o tom ZDE. O dalším postupu prací a s tím spojených dopravních omezeních dnes informovala mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá etapa proběhne v termínu od 3. dubna do 28. května. Uzavřeny budou ulice U Obůrky a U Kuchyňky. Objížďka uzavřeného úseku v ulici U Kuchyňky povede ulicemi Nová a Na Příkopech, objížďka úseku v ulici U Obůrky povede ulicemi Lipová, Lesní a Pod Kuchyňkou.

Ve třetí etapě, v termínu od 29. května do 25. června, bude uzavřen úsek ulice Račerovická, těsně nad křižovatkou. Objížďka povede pro osobní auta ulicemi Nová a Na Příkopech. Vozidla nad 3,5 tuny budou uzavřený úsek objíždět přes Novou Ves, Okříšky, Krahulov a Červenou Hospodu.

Během čtvrté etapy, v termínu od 26. června do 30. července, budou platit stejné uzavírky a objížďky jako v případě druhé etapy.

V páté etapě, v termínu od 31. července do 10. září, budou práce probíhat při zachování obousměrného provozu vždy pouze v jednom jízdním pruhu.

Termíny jednotlivých etap se mohou měnit v závislosti na postupu prací. „Kraj Vysočina bude také realizovat opravu povrchu v ulici 9. května. Termín ale nemá dosud stanoven. Jakmile jej budeme znát, budeme občany neprodleně informovat,“ sdělila mluvčí.

Uzavírka 2. a 4. etapa – osobní auta. Foto: Město Třebíč
Objízdná trasa 2. a 4. etapa – auta nad 3,5 t. Foto: Město Třebíč
Uzavírka 3. etapa – osobní auta. Foto: Město Třebíč
Objízdná trasa 3. etapa – vozidla nad 3,5 t. Foto: Město Třebíč
Částečná uzavírka 5. etapa. Foto: Město Třebíč