Jihlavský dopravní podnik přidá od dubna další autobusové spoje. Lidé si je vyžádali

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Dopravní podnik města Jihlavy vyhověl žádostem o posílení hromadné dopravy do okrajových částí města. Od měsíce dubna tak budou doplněny spoje na linkách 2 a 12 a v následujících měsících i na linkách G a H.

Již v únoru letošního roku provedl dopravní podnik změny na autobusové lince 4. V příštím týdnu dojde ke změnám na autobusových linkách 2 a 12 a změny se poté dotknou i odjezdů a četnosti spojů na trolejbusových linkách G a H. „Od 1. dubna doplňujeme několik spojů z Helenína na Masarykovo náměstí a upravili jsme odjezdy spojů na základě požadavků středních škol v Heleníně a dalších došlých podnětů,“ informoval předseda představenstva jihlavského dopravního podniku Radim Rovner.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle jeho slov dojednal dopravní podnik se zaměstnavateli v průmyslové zóně Červený Kříž uspíšené příjezdy na pracovní směny do Jipocaru a dalších firem v Červeném Kříži, takže došlo k dřívějším odjezdům linky 12 z Velkého Beranova. Kvůli přestupům podnik navíc upravil další ranní spoje na ostatních linkách. „Například první ranní spoje linky C jedou již ze zastávky Gorkého a na Masarykově náměstí se tím zlepší možnosti přestupů. Dále jsme posunuli také odjezd školního spoje linky 12 z Antonínova Dolu na 7:15,“ doplnil Radim Rovner.

Vedení dopravního podniku nyní připravuje poslední úpravy jízdních řádů. „Pečlivě vyhodnotíme dvouměsíční únorový a březnový zkušební provoz a během následujících měsíců upravíme rovněž odjezdy spojů nových trolejbusových linek G a H. Počítáme s navýšením počtu hlavně odpoledních spojů do Antonínova Dolu v pracovní dny,“ uvedl Jaroslav Šetek z Dopravního podniku města Jihlavy s tím že, podnik je limitován také počtem řidičů, a proto hledá nové posily. „Od dubna jsme zvýšili mzdy všem zaměstnancům a nabízíme novým šoférům také náborový příspěvek až 50 tisíc korun,“ dodal Jaroslav Šetek.