Na Vysočině se otevřou vybraná sportoviště. Nepropásněte šanci týden sportovat zdarma!

Ilustrační foto

KRAJ VYSOČINA – Již druhý ročník akce Vysočina v pohybu, který opět nabídne bezplatné sportovní aktivity, odstartuje v pondělí 17. dubna. Zájemci budou moci navštívit desítky sportovišť ve svém okolí a třeba si i zkusit sporty, na něž si dosud netroufli. Akce potrvá do neděle 23. dubna.

Více než stovku volných hodin nabídnou například bazény, otevřeno pro veřejnost budou mít mnohé posilovny, školní tělocvičny, kurty či taneční školy. Zájemci si zahrají fotbal, volejbal, basketbal, beachvolejbal, badminton nebo florbal, volné budou hodiny na lezecké stěně. Někteří provozovatelé připravili i program s trenéry – aerobic, rehabilitační cvičení, jumping, cvičení pro děti a pro seniory, pohybové hry, kruhové tréninky, pilates, hodiny společenského tance, ale také ukázky kobuda a juda. Zajímavou letošní novinkou budou volné hodiny skateboardingu v Jihlavě.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Společně s partnery chceme veřejnosti umožnit vyzkoušet si nové sporty, které lidi nadchnou a přesvědčí k pravidelnému pohybu. Týden sportu zdarma je ideální příležitost jak udělat něco pro své zdraví, inspirace k trávení volného času a také způsob jak shodit přebytečná kila,“ vyzývá k účasti hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Každé sportoviště připravilo individuální otevírací hodiny, na některých místech bude otevřeno jen ve vybraných dnech a hodinách. Sportovat se bude každé všední odpoledne, o víkendu pak po celý den. Seznam vybraných sportovišť najdete na speciálních webových stránkách.

Součástí akce Vysočina v pohybu je doprovodná facebooková soutěž o značkové sportovní vybavení. První soutěžní otázka se objeví v pátek 14. dubna na facebookových stránkách Kraje Vysočina.