Opilí a zfetovaní mladíci řádili v Novém Městě na Moravě. Zůstala za nimi spoušť

Foto: Policie ČR

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Neskutečný případ vandalismu doprovázel o víkendu Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě. Skupina mladíků poničila v centru města mobiliář, ale i další zařízení. Policisté je krátce po činu dopadli.

K výtržnostem došlo mezi půlnocí a jednou hodinou v noci z pátku 12. na sobotu 13. května. „Mladíci na náměstí poškodili směrový rozcestník, u něhož ohnuli osm ukazatelů, zničili dvě dopravní značky, ohnuli osm železných prutů ochranné klece stromu, ukopli litinový kryt u dvou odpadkových košů a obsah košů vysypali na zem. Z budovy prodejny otrhali plakáty, vytrhali ze stěny budovy držáky hromosvodu a vytrhli ze země před jedním z domů zasazenou břízu s opěrnou tyčí a opodál stromek pohodli na zem,“ popsala detaily nočního řádění mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policistům se za pomoci strážníků naštěstí podařilo pachatele rychle vypátrat. „Jednalo se o šest mladíků, kteří přijeli na světový pohár na brigádu. Večer se ale ve městě uvedli do podnapilého stavu, užívali také drogy,“ doplnila mluvčí.

I když mladíci svého činu po zadržení litovali a uvedli, že škodu nahradí, na jejich protiprávním jednání to nic nemění. „Zatím jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví, ale právní kvalifikace se může ještě rozšířit o poškozování cizí věci, což bude závislé na stanovení výše způsobené škody,“ uzavřela mluvčí.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR