Ukradený traktor za dva miliony objevili policisté v kamionu na dálnici D1 na Vysočině

Foto: Policie ČR

KRAJ VYSOČINA – Do pátrání po traktoru značky New Holland, který byl v pátek odcizen v Ústeckém kraji, se zapojili i policisté na Vysočině. Na dálnici D1 ještě tentýž den objevili podezřelý kamion, v jehož návěsu zloději ukradený traktor převáželi.

Ke krádeži došlo v pátek 26. května kolem páté hodiny ráno v obci na Děčínsku. „Již od počátku šetření existovalo důvodné podezření, že zloději traktor mohli naložit na nějaký nákladní automobil a tímto způsobem se snažit ho nepozorovaně převézt na neznámé místo a zde jej ukrýt. Traktor mohl také zmizet za hranicemi České republiky,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté se snažili vytipovat možné trasy, kterými se nákladní vůz s traktorem mohl vydat. Brzy se jim podařilo zjistit, že pravděpodobně míří na Vysočinu. Do akce se proto zapojili vysočinští policisté, kteří začali sledovat možné trasy od Děčína, včetně dálnice D1. „Z dalších získaných taktických informací vyplývalo, že zatím nezjištěné nákladní vozidlo s ukrytým traktorem projelo pravděpodobně po silnici I/38 na Havlíčkobrodsku a míří směr na dálnici D1, po které jede ve směru na Brno,“ doplnila mluvčí.

I při silném pátečním provozu se policistům nakonec podařilo najít doslova jehlu v kupce sena, když na odstavném parkovišti na dálnici D1 ve směru na Brno zadrželi zahraniční kamion, v jehož návěsu byl odcizený traktor ukrytý. V rukou policie skončil i řidič nákladního vozidla. „O celé události informovali policisté kolegy z Ústeckého kraje, kteří si ještě tentýž den cizince převzali k provedení dalších procesních úkonů,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR