Žďár otevře na Den dětí první školní ulici

Foto: Město Žďár nad Sázavou

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Jako symbolický dárek ke Dni dětí zprovozní město Žďár nad Sázavou ve čtvrtek 1. června u ZŠ Švermova tzv. školní ulici. V okolí školy bude každý všední den ráno kvůli větší bezpečnosti výrazně omezen provoz.

Prakticky to znamená, že každý školní den, v době mezi 7:15 a 8:00, již nebudou do části Švermovy ulice vjíždět auta a druhá část ulice bude mít provoz pouze jedním směrem. Místo určené pro krátké zastavení spojené s vyložením dětí, označené značkou K+R, vznikne v nedaleké Vančurově ulici. „Rodičům jsme poslali mapku s doporučením výstupních míst, odkud děti bezpečně dojdou po chodníku do školy. Doufáme, že některé děti začnou chodit do školy pěšky nebo na kole, koloběžce,“ uvedla mluvčí žďárské radnice Blanka Sobolová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První den, ve čtvrtek 1. června, bude na provoz u školy dohlížet městská policie. Na místě budou se svým pedagogem přítomni i starší školáci, aby přijíždějícím rodičům s orientací v novém provozu poradili.