Dodejte svému interiéru jedinečný šperk v podobě koženého křesla

Kožená křesla se stanou luxusním doplňkem každého interiéru. V čem tkví hlavní výhody tohoto unikátního přírodního materiálu?

Kožené křeslo odolá dětem i domácím mazlíčkům

Kůže působí už na pohled velmi luxusně. Nemůže se rovnat v tomto směru žádnému jinému materiálu a specifické pro ni je i to, že nejen krásně vypadá, ale i nezaměnitelně voní.

Kožené křeslo je nadčasově krásné a prakticky nikdy nevyjde z módy. A nejen to. Tento materiál je i vysoce praktický, což ocení zejména ti, s nimiž doma žijí malé děti nebo domácí mazlíčci. Případné nečistoty nejsou problém, snadno je otřete.

Speciální impregnace, jíž je kůže ošetřena již z výroby, brání vsáknutí tekutiny, takže se nemusíte bát vzniku nevzhledných skvrn. Při běžné údržbě si proto vystačíte se suchým nebo navlhčeným hadříkem.

Zničení koženého křesla, ale ani nové jídelní židle či sedačky jednoduše při běžném používání téměř nehrozí. Kůži je potřeba chránit pouze před destruktivním účinkem mastnoty. To vám může hrozit například v obývacím pokoji spojeném s kuchyní.

Zároveň se na povrch nechytají zvířecí chlupy. V kůži se rovněž nedrží prach či jiné nečistoty. Neusídlí se vám v ní roztoči, materiál rovněž nepřitahuje moly. Kožené křeslo či jiný nábytek tak bez problémů můžete pořídit i do domácnosti obývané alergikem.

Je péče o kůži náročná?

Kůži je pravidelně zapotřebí ošetřovat speciálními přípravky, údržba je však poměrně minimalistická. Aplikace ošetřujících prostředků je dostačující nejvýše třikrát ročně. Ovšem pozor, určitě je potřeba tento interval dodržet. Zanedbání údržby vede ke ztrátě přírodních olejů. Vysychající kůže je pak náchylná k popraskání.

Pokud ale řádné ošetřování nepodceníte, můžete si u jakéhokoli nábytku, ať už jsou to kožená křesla, židle či sedačky, být jisti mnohaletou životností. Kůži lze považovat za vůbec nejkvalitnější materiál. I vyšší pořizovací cena tak s přihlédnutím k delšímu časovému horizontu, po který vás bude nové křeslo těšit, prakticky vyšší reálně není.

Kožená křesla tak představují skvělou volbu pro každou domácnost. Bohatý výběr křesel a dalšího nábytku naleznete na webu yourhomestory.cz.