Jeli rychle, na červenou i s telefonem v ruce. Tak dopadly kontroly řidičů na Slovácku

Foto: Policie ČR

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Zvýšeným kontrolám na silnicích se v uplynulých dnech nevyhnuli řidiči na Uherskohradišťsku. Policisté a strážníci si tam posvítili na výtečníky, kteří za volantem příliš riskovali.

První dopravně-bezpečnostní akce proběhla v noci ze soboty na neděli 27. listopadu. Policejní hlídky měřily rychlost na silničním tahu I/55 v úseku od Kunovic přes Uherské Hradiště až po konec Starého Města. „Během té doby překročilo celkem šest řidičů nejvyšší povolenou rychlost. Ve dvou případech se jednalo o řidiče taxislužby. Nejvyšší naměřená rychlost ve městě sahala k 80 km/h. Tyto prohřešky policisté s řidiči vyřešili na místě blokovou pokutou,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhou bezpečností akci uskutečnili policisté spolu se strážníky z Uherského Hradiště dnes dopoledne. Dohlíželo se na dodržování dopravního značení,  respektování světelné signalizace, ale také na řízení pod vlivem alkoholu, technický stav vozidla a další. Pod drobnohledem byla křižovatka v ulici Sokolovská, Velehradská a v ulici Svatojířské nábřeží.

Policisté zaznamenali celkem šest přestupků. „Z toho v jednom případě řidič za jízdy držel v ruce hovorové zařízení. Tento přestupek jsme následně postoupili k projednání příslušnému správnímu úřadu.  Ve dvou případech  řidiči projeli křižovatkou na červenou a další tři prohřešky se týkaly špatného technického stavu vozidla. Také tito řidiči si vysloužili blokovou pokutu,“ sdělila Šabatová a dodala, že v podobných akcích budou policisté i nadále pokračovat.