Jak se dostat na jarmek? Mikulášským expresem i posílenými spoji

Foto: město Valašské Klobouky

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašský mikulášský jarmek láká každoročně davy návštěvníků, což s sebou přináší řadu dopravních potíží. Organizátoři proto připravili opatření, která příjezd na slavnost v sobotu 3. prosince usnadní.

V centru Klobouk budou zřízeny zóny zákazu parkování a pro osobní auta i autobusy bude fungovat systém odstavných parkovišť. „Parkování na Valašském mikulášském jarmeku bude obtížnější, protože hlavní parkoviště na Masarykově náměstí bude v sobotu dějištěm tradičního jarmekového programu. Řidiči by proto měli počítat s tím, že je bude pořadatelská služba navigovat na odstavná parkoviště. Aby také byla zachována průjezdnost hlavních tahů, budou v centru platit zóny zákazu parkování. Týkat se budou Masarykova náměstí a ulic Československé armády, Dobrovského, Komenského, Sbořisko a Brumovská,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Baloušek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ideálním řešením pro přespolní návštěvníky z okolního regionu je přijet na jarmek autobusy Mikulášského expresu. Mimořádné spoje pojedou ze Slavičína, Sidonie, Brumova – Bylnice, Nedašovy Lhoty, Valašské Senice, Lačnova, Študlova, Drnovic i Újezda. Nástupní i výstupní zastávky Mikulášského expresu budou umístěné na Masarykově náměstí, naproti hotelu Alfacentrum. Z těchto náhradních stanovišť také pojedou pravidelné autobusové linky. Jízdní řády Mikulášského expresu jsou k nahlédnutí na webu.

Na jarmek je možné dorazit také vlakem. Návštěvníkům bude k dispozici řada posílených spojů ze směru od Valašského Meziříčí i od Starého Města u Uherského Hradiště.