Ozdobte si vánoční stromeček benefičními baňkami na podporu vsetínské porodnice

Foto: Vsetínská nemocnice

VSETÍN – Vánoční stromky po celém regionu už podesáté ozdobí benefiční baňky pro vsetínskou porodnici. Tentokrát mají podobu modrého a růžového kočárku. Zakoupit si je můžete 2. prosince na mikulášských trzích před Domem kultury ve Vsetíně.

Tisícovka baněk se bude prodávat po 150 korunách. Cena vzrostla kvůli stoupajícím nákladům, porodníci ale věří, že o ně bude velký zájem. „Jsme vůbec rádi, že se podařilo záměr letos zrealizovat a výrobce dokázal obstarat materiál, kterého je nedostatek. Děkujeme všem, kteří nás nákupem baněk podpoří, ale zároveň se už dopředu omlouváme všem, na které se nedostane,“ uvedl za Nadační fond pro rozvoj vsetínské porodnice MUDr. Martin Janáč, zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kočárek ozdobí rovněž etiketu benefičního porodnického ležáku z produkce pivovaru Valášek. Ten bude v prodeji těsně před vánočními svátky.

Výrobcem půvabných benefičních baněk je již tradičně IRISA Vsetín. Výtěžek putuje Nadačnímu fondu pro rozvoj vsetínské porodnice a stejně jako v roce minulém je mají zdravotníci v plánu použít na vzdělávání. „Velmi se nám osvědčil model, kdy pořádáme zajímavé odborné kurzy přímo ve Vsetíně, zveme si přednášející přímo k nám, proškolíme řadu zaměstnanců najednou, což nám pomáhá při zavádění novinek a rozšiřování služeb,“ vysvětlil MUDr. Janáč. Díky těmto aktivitám je ve vsetínské porodnici k dispozici oblíbená ženská napářka, využívání šátků rebozo nebo tejpování, tedy metody, které pomáhají těhotným i ženám po porodu.