Rožnováci, odstraňte autovraky z ulic! Radnice nabízí bezplatnou pomoc

Ilustrační foto

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Odstavené autovraky na městských i soukromých plochách jsou v Rožnově pod Radhoštěm dlouhodobým problémem. Vedení města proto majitelům nabízí bezplatné poradenství i pomoc při jejich odstranění.

Odstavená auta, která jsou dlouhodobě nepojízdná, často překážejí v ulicích města, brání v průjezdu vozidlům IZS a komplikují zimní údržbu. „Pravidelně se k nám od občanů dostávají přes Mobilní rozhlas ohlášení na autovraky, které jsou několik měsíců nepojízdné a viditelně chátrají. Nabízíme občanům poradenství a pomoc při likvidaci autovraku, ať už z městského nebo soukromého pozemku,“ oznámil Miroslav Kovář z odboru správy majetku rožnovské radnice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Ve většině případů dostanou majitelé vozidla hotovost za odstranění autovraku od firmy, která likvidaci zajišťuje. Vlastníci autovraků, které jsou odstaveny na městských plochách, obdrží výzvu k odstranění vozidla. Pokud tak neučiní do dvou měsíců, začneme vozy dle zákona likvidovat a náklady na odvoz, likvidaci a správní poplatky po majitelích autovraků vymáhat,“ upozornil Kovář.

Občané, kteří chtějí využít bezplatné poradenství či nabízenou pomoc při likvidaci, se mohou obrátit na email miroslav.kovar@roznov.cz nebo marcel.petrek@roznov.cz. Tam se dozví další podrobnosti.