Policisté hledají svědky srážky vlaku s osobním autem

Foto: Policie ČR

KROMĚŘÍŽSKO – Ani výstražné světlo a zvuk zabezpečovacího zařízení nezastavili devětadvacetiletého řidiče, který minulé úterý vjel s autem na železniční přejezd, když tudy projížděl vlak. Policisté dnes vyzvali cestující z vlaku, aby jim poskytli výpověď.

Havárie se stala v úterý 29. listopadu pět minut před pátou hodinou ráno na přejezdu mezi obcemi Zdounky a Troubky na Kroměřížsku. „Devětadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia vjel na přejezd v době, kdy blikala červená světla a zároveň se ozýval přerušovaný zvuk zabezpečovacího zařízení. V tu chvíli tudy projížděl osobní vlak ze Zborovic. Došlo ke střetu,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strojvedoucí ani cestující neutrpěli zranění. Řidiče škodovky převezli záchranáři do nemocnice.

Policisté dnes vyzvali veřejnost o pomoc. „Policisté žádají osoby, které 29. listopadu pět minut před pátou hodinou ráno cestovaly vlakem z obce Zborovice, a byly tak účastníky níže uvedené nehody, aby kontaktovaly policisty na telefonním čísle 735 780 170 nebo se dostavily na Dopravní inspektorát v Kroměříži. Jejich výpověď přispěje k řádnému vyšetření nehody,“ vyzvala Balášová.