Úrazy při sněhové nadílce zaplnily zlínskou úrazovku

Foto: archiv KNTB

ZLÍN – Během pondělní sněhové kalamity se na zlínské traumatologii dveře netrhly. Zdravotníci v Baťovce museli ošetřit bezpočet pacientů, kteří si přivodili úraz. Někteří skončili i na operačním sále.

Podle mluvčí nemocnice, Dany Lipovské, měli na traumatologii nejvíc napilno odpoledne a večer. „Naši zdravotníci řešili desítky případů úrazů, většina byly zlomeniny z pádu na sněhu či ledu. Šest lidí mělo komplikovanější zlomeniny a skončilo na operačním sále. Jednalo se o tři zlomeniny kotníku, dvě zlomeniny zápěstí a jeden zlomený krček. Obecně se dá říci, že úrazy utrpěli lidé středního a vyššího věku,“ popsala včerejší den Lipovská.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Co se týče úrazů, dnes už je situace mnohem klidnější, namísto toho přibývá dětí na dětském oddělení. „Dominuje chřipka a především takzvané RS viry, kapénkové onemocnění projevující se jako nachlazení. S těmito onemocněními je momentálně hospitalizováno celkem 10 dětí mladších šesti let,“ uvedla Lipovská.

Právě RS viry jsou u malých dětí velmi nevyzpytatelné, jak potvrdila primářka Dětského oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně MUDr. Lucie Procházková. „RS viry způsobují onemocnění horních cest dýchacích, průdušek a plic, mohou být smrtelně nebezpečné pro kojence a batolata,“ upozornila lékařka.