Do zámku Kinských se vrací oblíbené Vánoce v muzeu

Foto: archiv Muzea regionu Valašsko

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Po opravách znovu ovládne zámek Kinských kouzlo Vánoc. V sobotu 17. prosince se tu bude zdobit, vyrábět a ochutnávat.

Na příchozí čekají ukázky lidových zvyků, zdobení baněk, perníčků i lahví na slivovici, věštírna, obchůzky tajemných lucek a matičky či malý vánoční jarmark plný řemesel a inspirace pod štědrovečerní stromeček. „Součástí programu budou i dvě vystoupení dětského folklorního souboru Ovečky, které plánujeme na 13 a 14 hodinu, či pohádka pro děti Dva sněhuláci v podání oblíbeného Divadélka Leonka, jež by měla začít v 16 hodin,“ prozradila kurátorka akce Ivana Spitzer Ostřanská.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Chybět nebudou ani tradiční jarmareční dobroty, živá hudba a všudypřítomná vánoční výzdoba. „V průběhu akce budete moci v rámci jednoho vstupného navštívit i všechny naše výstavy a expozice, včetně té hlavní s názvem Člověk v krajině, krajina v lidech, která za pomoci moderních technologií přibližuje vývoj vztahu člověka k okolní přírodě, od pravěku až po současnost,“ zve Ostřanská.

Začíná se už v 10 hodin ráno a program poběží až do 17 hodin. Bližší informace naleznete na webových stránkách Muzea regionu Valašsko.