Rožnovskou Gastro výzvu pro seniory vyhrály na celé čáře vánoční perníčky

Foto: Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Město připravilo pro dříve narozené soutěž, ve které mohli ukázat svůj um co se týče pečení. Celkem se přihlásilo 21 seniorů a porota vybrala jako nejlepší pokrm perníčky Ludmily Hanákové.

Odborná porota ochutnala 24 dobrot od 21 seniorů, mezi kterými byly zázvorky, vanilkové rohlíčky, linecké, makronky, marcipánové koule nebo maltaše. Nechyběly ani medové perníčky, vánoční dort nebo bublinková bábovka. Na stole se objevily i slané dobroty – tyčinky a jednohubky. Po jídle je vždy žízeň, proto soutěžil také vánoční punč, ořechovka nebo likér Bezrum.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na prvním místě se umístily perníčky paní Ludmily Hanákové, na druhém místě marcipánové koule paní Jaroslavy Slovákové a na třetím místě kornoutky z medového těsta paní Marie Mrkvicové. „Poděkování patří všem seniorům, kteří se do jednotlivých výzev zapojili. Jsme rádi, že v Rožnově máme tolik šikovných seniorů, kteří mohou být inspirací pro ostatní,“ dodala místostarostka města Markéta Blinková.