Muž před Štědrým dnem napadl novomanželku násadou od smetáku

Ilustrační foto

ZLÍN – Příjezdem policie a záchranářů skončil předvečer Štědrého dne v domácnosti novomanželů ve Zlíně. Ačkoliv jsou svoji teprve pár týdnů, nejednalo se o první násilný incident.

Jednatřicetiletý muž neudržel den před Štědrým dnem vztek na uzdě. „O několik let starší manželku napadl násadou od smetáku a kopal ji do celého těla. Zraněná žena po napadení utekla k sousedům, kde počkala na příjezd záchranářů. Sousedé přivolali policisty,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak ukázaly dechové zkoušky, oba aktéři byli v té době pod silným vlivem alkoholu. „Útočník nadýchal téměř dvě promile, žena potom více než tři promile,“ upřesnila Kozumplíková.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o opakovaný útok, policisté muže, který má v rejstříku trestů tři záznamy, na Štědrý den ze společného obydlí vykázali na deset dní. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. V případě odsouzení hrozí agresivnímu muži trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.